Chiar daca facem curatenie in mod regulat, tot vine vremea cel putin de doua ori pe an pentru curatenia generala. Asadar hai sa aflam impreuna cum se oragnizeaza in mod corect curatenia intr-un apartament sau o casa, in asa fel incat sa ne fie mai usor si sa obtinem cele mai bune rezultate. De unde incepem curatenia generala? In mod evident din camerele cel mai des folosite. In mod corect incepem sa stergem praful de sus in jos, pentru ca altfel muncim fara rost. Acestea sunt regulile generale, dar sa vedem cum abordam subiectul in functie de fiecare camera.

Sufrageria este de obicei cea mai mare camera dintr-un apartament. Pentru a fi eficienti si a avea cele mai bune rezultate, este indicat sa eliminam mai intai din camera toate obiectele care nu-si gasesc locul aici. Apoi vom pune bibelourile si obiectele decorative intr-o cutie. Incepeti sa stergeti praful mai intai de pe biblioteca, de pe comoda, etc. tinand cont de sfatul dat mai devreme: de sus in jos.

Daca este cazul curatam patul, scaunele, fotoliile si canapelele, apoi trecem la draperii si perdele. Daca tot am ajuns aici, va sfatuim sa le spalati si sa le curarati macar odata pe luna. Acestea strang praful mai mult ca orice in camera si la fiecare adiere il imprastie inapoi in camera. Urmeaza covoarele si apoi podeaua. Aceasta din urma se recomanda sa fie spalate cu substante profesionale de curatire si dezinfectare. La final urmeaza geamurile, la care recomandam deasemenea utilizarea unor lichide profesionale.

Urmeaza dormitorul. Aici incepem cu hainele care nu sunt puse la locul lor in sifoniere. Mai intai strangem totul si le punem la locul lor. Apoi strangem asternuturile si ne pregatim pentru inlocuirea lor. Dam cu aspiratorul, stergem praful si curatam obiectele decorative. La final punem asternuturi noi, odorizam camera si o pregatim pentru inca o utilizare pe termen de o luna. Evident ca asternuturile se schimba in mod regulat, la maxim o saptamana. Fiti atenti in special la fetele de perna, iar daca vreti sa fiti rigurosi, schimbati si pernele macar odata la cativa ani. 

Baia si bucataria se lasa la final, iar daca aveti debarale, camari, ele vor incheia procesul de curatenie generala. Aruncati tot ce nu este necesar, invechit sau nu folositi de ani buni.