Hota a devenit un aparat electrocasnic indispensabil in bucatarie, mai ales in casele in care se gateste mult. Montarea unei hote este una usoara, iar avantajele sale sunt importante. Odata ce a fost instalata, nu mai trebuie decat sa fie curatata ocazional, pentru a putea functiona optim. Cum se face acest lucru? Vom detalia intregul proces in randurile de mai jos.

Hota este unu dintre cele mai murdare aparate din bucatarie. Aceasta aduna aburii de la mancarea gatita. Pe filtrele hotei se pot depune grasimea,uleiurile si praful, un mediu favorabil extinderii bacteriilor periculoase pentru sanatate. Deasemenea, o hota necuratata la timp este o sursa de mirosuri neplacute in bucatarie.

Cel mai bine ar fi ca hota sa fie curatata cel putin o data pe luna, insa frecventa acestei operatiuni depinde si de cat de des se gateste. Pentru igienizarea hotei, poti recurge la serviciiile unei firme specializate precum GS Clean Services direct  de pe situl nostru www.facemcuratenie.ro sau poti face treaba pe cont propriu, atata vreme cat ai produsele necesare.

Orice hota are mai multe parti componente care trebuie curatate: exteriorul (carcasa aparatului), interiorul (filtrul) si accesoriile (de exemplu, paletele ventilatoruluiCel mai bun sfat pe care ar trebui sa il memoram este sa eviti folosirea unor detergenti cu o textura abraziva sau coroziva, precum si a unor bureti metalici (cei din sarma), pentru ca acestia pot zgaria suprafetele componentelor hotei si pot deteriora aparatul.

Cea mai accesibila componenta este exteriorul hotei. Foloseste o laveta moale si o solutie formata din apa calda si detergent lichid de vase pentru a indeparta petele proaspete si depunerile de grasime. Facand asta carcasa va avea mereu un aspect ingrijit.

Filtrul hotei trebuie scos din locul lui, conform instructiunilor din manualul de utilizare. Apoi, se lasa la inmuiat cel putin o ora intr-o solutie din apa fierbinte si cateva picaturi de detergent degresant, pentru a se dizolva grasimea. La final, foloseste un burete pentru a indeparta eventualele pete ramase, apoi clateste filtrul din abundenta cu apa calda.

                Paletele ventilatorului pot fi spalate fie de mana, fie cu ajutorul masinii de spalat vase.

La final, toate componentele proaspat spalate trebuie lasate la uscat, apoi dupa acest proces puse in pozitia lor initiala.