Primul pas in curatenie este pregatirea locului vizat. Cum faceti asta? In primul rand scoateti din baie tot ce v-ar putea incomoda cand faceti curatenie. Aruncati sticlutele de sampon goale, periute de dinti vechi, etc. Tot ceea ce nu-si are locul in baie va fi inlaturat. Veti scoate piesele de mobilier, cosul de rufe, adica mai exact orice va poate incomoda atunci cand faceti curatenie. Aceasta operatiune va va ajuta sa puteti curata mai bine peste tot.

De unde incepeti? Primul va fi curatat tavanul din baie, acolo s-a acumulat mult praf de la ultima curatenie, iar umiditatea crescuta l-a lipit de tavan. Pentru asta e suficient sa folositi o solutie facuta din 50% otet si 50% apa calduta. Pentru a ajunge cu usurinta la tavan puteti folosi un mop curat, iar pentru a proteja ochii purtat niste ochelari. 

Perdeaua de dus trebuie si ea curatata, indiferent daca este din marerial sintetic, vinil sau bumbac. Nu necesita o spalare prea complicata, se poate folosi chiar masina de spalat, fara programul de stoarcere. Pentru uscat se atarna pur si simplu in cada de baie, in zona dusului. Evident ca se poate spala si manual, nu dureaza prea mult. Folositi putin clor, adaugati putin detergent de vase si apa. Cu ajutorul unul atomizor pe care-l aveti in casa – de obicei de la spalatul geamurilor – dati cu acest amestec pe cortina de la dus, lasati circa 10 minute, apoi clatiti.

Dupa cada de baie urmeaza toaleta. Pentru a scapa de depuneri puteti folosi un produs specializat, sau daca nu vreti sa dati banii pe el, puteti utiliza otetul alb. Lasati sa actioneze in jur de o ora, apoi folositi peria si apa calduta. E atat de simplu. Nu uitati la final sa dezinfectati si peria folosita.

Pentru a preveni aparitia mucegaiului in baie, aerisiti dupa ce faceti dus, lasati geamurile deschise sau daca aveti asa ceva, folositi un deumidificator sau chiar aerul conditionat. Baia trebuie sa fie mereu aerisita si uscata. Dar daca totusi mucegaiul a aparut, folositi un amestec de apa si clor – 1 la 10 – cu care stergeti apoi zonele afectate de mucegai. Dupa ce se usuca stergeti peretele cu apa curata ca sa indepartati clorul. Lasati apoi baia sa se aeriseasca. Astfel ati scapat de mucegai.